Ventoux

Bert Wagendorp (Foto: © Annaleen Louwes)
Bert Wagendorp: Ventoux

Lezing van Bert Wagendorp

Presentatie: Rikarde Riedesel

"Bart is journalist, houdt van wielrennen en is bijna vijftig als zijn jeugdvrienden André, Joost en David onverwacht weer in zijn leven opduiken. En met hen de zomer van 1982. Een zomer, waarin ze allemaal verliefd waren op de mooie Laura, een zomer vol grote emoties – en een dodelijk ongeval op de Mont Ventoux. De vrienden waren achttien toen ze met zijn vijven aan de legendarische etappe van de Tour de France begonnen – en met zijn vieren terugkwamen. Toen in één klap al hun dromen barstten. En Laura, die mee was naar de Provence, spoorloss verdween. Dertig jaar later, in de zomer van 2010 wil Laura de vier mannen weer aan de Ventoux ontmoeten. Ze wil er over praten wat er destijds echt is gebeurd. En de vrienden nemen haar uitnodiging aan: de racefietsen op het dak, hun spullen in de aanhangwagen en een heleboel vragen op de achterbank."

Bert Wagendorp is in Nederland een heel bekende auteur en sportjournalist. Van zijn boek "Ventoux” is al een film gemaakt. Nu is zijn eerste boek in het Duits vertaald. De sportieve achtergrond van het boek past goed bij de plaats van het evenement: de inpakhal van de sportvloeren van de Berleburger Schaumstoffwerke.

Locatie:
BSW Berleburger Schaumstoffwerk GmbH,
Am Hilgenacker 24

Maandag, 24 Oktober 2016

Begin:
20 uur

Entree:
5,- € / 2,- €

Bert Wagendorp

Bert Wagendorp, born in 1956, is a columnist for the Dutch newspaper De Volkskrant and for a Flemish daily paper. He reported about the Tour de France between 1989 and 1994 among other things. In addition he was a co-founder of the literary bicycle race magazine De Muur. Ventoux was a great surprising bestseller of the last years in Holland. The book was made into a successful film in the Netherlands.


BSW Berleburger Schaumstoffwerk GmbH

BSW Berleburger Schaumstoffwerk GmbH

Am Hilgenacker 24 · D-57319 Bad Berleburg
Telefoon (0 27 51) 8 03 - 0 · Fax (0 27 51) 8 03 - 109
e-mail info(at)berleburger.de · Internet www.berleburger.com


btb Verlag

btb Verlag

Verlagsgruppe Random House GmbH
Neumarkter Straße 28 · D-81673 München
Telefoon (0 89) 41 36 - 0 · Fax (0 89) 41 36 - 37 21
e-mail kundenservice(at)randomhouse.de
Internet www.randomhouse.de/btb/


Berleburger Literaturpflaster auf Facebook
© 2007-2017 Berleburger Literaturpflaster - Literatur & Kultur aus dem Schwerpunktland der Frankfurter Buchmesse.
Impressum :: Datenschutz :: powered by jr webdesign